Erasmus activiteit: Gaming

Maandag 20 januari gingen de leerlingen uit groep 7/8 van het NOVA Tienercollege met de bus richting de TU Delft voor een workshop bij het Triadic Game Design. Dit om hun EUR-project Serious Gaming af te ronden.

Zes weken lang werkten de leerlingen, onder begeleiding van een gastdocent van de Erasmus Universiteit Rotterdam, op NOVA aan het project Serious Gaming. Tijdens deze lessenreeks onderzochten ze de kenmerken van spellen. Wat maakt spelletjes nou zo leuk? Wat voor positieve en negatieve gevolgen heeft gaming? En belangrijker nog, hoe kun je een spel inzetten om de wereld te verbeteren? In groepjes maakten de enthousiaste leerlingen vervolgens een eigen gezelschapsspel en onderzochten of de spelers iets van het spel konden leren.

 

In februari starten de leerlingen op de Erasmus Universiteit met het volgende project ‘Rechten’. Tijdens deze lessenserie, die ook weer begeleid wordt door een gastdocent van de EUR, leren de NOVA-leerlingen welke regels en wetten er zijn. Ze spelen een rechtbank na in de rol van aanklager, verdediger of rechter. Er moet dan bewezen worden of een aanklacht terecht of onterecht is en daar is onderzoek voor nodig!