NOVA-kids op de Erasmus Universiteit

Dinsdag 9 oktober zijn de kinderen van het NOVA-tienercollege uit Dordrecht gestart met het project Gaming van de Erasmusuniversiteit te Rotterdam. Vandaag was de kick-off op de universiteit. De kinderen werden ontvangen in een grote collegezaal door een professor in
vol ornaat.

Het NOVA-tienercollege heeft gekozen voor het project Gaming. De leerlingen kregen hier een lezing over van professor dr. Jeroen Jansz. Hij vertelde over de meningen van mensen over gamen en de zin en onzin daarvan. Hij liet zien wat de theorie van gamen is. Elk spel heeft een doel, regels, geeft feedback (digitaal bv dóór naar een ander level), doet een appèl op de het competitief vermogen van mensen en wordt vrijwillig gespeeld. Deze introductie van bovengenoemde professor is om de leerlingen te enthousiasmeren voor het komende project.

Volgende week gaat het NOVA-tienercollege naar de Technische Universiteit te Delft, waar de leerlingen een workshop over Gaming krijgen. De rest van het project wordt op het tienercollege zelf uitgewerkt onder begeleiding van de Erasmusuniversiteit. Het voornaamste doel is om leerlingen te prikkelen tot onderzoekend leren, juist dat stukje wat NOVA zo aantrekkelijk maakt. Later dit schooljaar gaan zij meedoen met het project Rechten van de Erasmus Universiteit. De rest van de projecten van NOVA wordt geleid door de leerkrachten van NOVA en door de docenten van het Stedelijk Dalton Lyceum die verbonden zijn aan het NOVA Tienercollege.
De leerlingen staan te trappelen om met het project aan de slag te gaan.